Πολίτικα σουτζουκάκια

Υλικά :
500 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
 2 σκελίδες σκόρδο
 2 κ.σ. ελαιόλαδο
 1 κ.γλ. κύμινο
 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
 1 φλ. τσαγ. μαυροδάφνη
 αλάτι
 φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 Για τη σάλτσα:
 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
 2 κ.σ. ελαιόλαδο
 1/2 κ.σ. πελτές
 1 πρέζα ζάχαρη
 2-3 κόκκοι μπαχάρι
 αλάτι
 πιπέρι
Εκτέλεση:
Μουλιάζω ψωμί στο κρασί και τα ζυμώνω όλα μαζί μέχρι να αφρατέψει ο κιμάς. Βράζω όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τηγανίζω τα σουτζουκάκια και τα ρίχνω στη σάλτσα να βράσουν για 10 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου