Μοσχαράκι κοκκινιστό

Υλικα:
1,5 κιλό Μοσχάρι χτένι
1 μεγάλο Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κόκκινο Κρασί
1/2 ποτήρι Ελαιόλαδο
2 κουτιά Ντομάτες κονκασέ (2*400γρ.) ή 800γρ. φρεσκοτριμμένη Ντομάτα ή 2 Pumaro κλασσικό
500 ml Νερό (2 ποτήρια)
1/2 κ.γ. Γαρύφαλλο τριμμένο
1 ξυλάκι Κανέλλα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
Εκτελεση:
Ξεπλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μεγάλες μερίδες και το τοποθετούμε σε χύτρα μαζί το κρεμμύδι στη μεγαλύτερη ένταση της εστίας“γυρνάμε” το κρέας με το κρεμμύδι έως ότου απορροφηθούν όλα τα υγρά. Η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει έως και ένα τέταρτο, ωστόσο μην παραλείψετε αυτό το στάδιο γιατί παίζει καθοριστικό ρόλο στο πόσο μαλακό θα είναι στο τέλος το κρέαςΑφού απορροφηθούν τα υγρά προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας χαμηλώνοντας την ένταση της εστίας στο μισό έως ότου ροδίσει ελαφρά.Μετά από λίγα λεπτά δυναμώνουμε την ένταση για να σβήσουμε με το κρασί. Σκεπάζουμε τη χύτρα για λίγα λεπτάΠροσθέτουμε τη ντομάτα, το νερό, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι και κλείνουμε τη χύτραΜαγειρεύουμε για 40 λεπτά με κλειστή χύτρα και κατόπιν ανοίγουμε το σκεύος και συνεχίζουμε το βρασμό έως ότου η σάλτσα μας γίνει πυκνή Βράζουμε τα ζυμαπικα σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου προσθέτωντας στο νερό αλάτι και λίγο ελαιόλαδο. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τους ρίχνουμε κρύο νερό και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδοΣε μεγάλη πιατέλα προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το κρέας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου