Σπιτικό ψωμί με τραγανή κόρα και αφράτη ψίχα

Υλικα:

380 γρ. χλιαρό νερό (2 φλ.)
10 γρ. ξηρή μαγιά (1 φακελάκι)
600 γρ. αλεύρι σκληρό (5 φλ.)
20 γρ. αλάτι (2 κ.γ.)
30 γρ. καστανή ζάχαρη (1 κ.σ.)
30 γρ. ελαιόλαδο (2 κ.σ.)
90 γρ. αλεύρι (3/4 φλ.)

Εκτελεση:

Διαλύουμε στο 1 φλιτζάνι νερό τη ζάχαρη, προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί.Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε τη μαγιά, το αλάτι, το λάδι και το υπόλοιπο νερό.Ζυμώνουμε προσθέτοντας σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ελαστική και μαλακή ζύμη. Μπορεί να κολλάει ελάχιστα στα χέρια, δεν ανησυχούμε γιαυτό.Βάζουμε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος 1 με 1 1/2 ώρα ή έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο.Όταν η ζύμη είναι έτοιμη ρίχνουμε μια γροθιά προς τα κάτω να ξεφουσκώσει, της δίνουμε οβάλ σχήμα και την βάζουμε σε αλευρωμένο ταψί, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε και πάλι να φουσκώσει για μισή ώρα.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°.Ψεκάζουμε με μπόλικο νερό.Το βάζουμε στο φούρνο και μετά από 3 λεπτά ανοίγουμε και ψεκάζουμε με νερό. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά μετά από 3 λεπτά. Αυτό θα μας βοηθήσει να έχουνε τραγανή κόρα.Ψήνουμε συνολικά για περίπου 35 λεπτά.Περιμένουμε να κρυώσει πριν το κόψουμε





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου