Βασιλόπιτα

Υλικά:

2 κούπες ζάχαρη
3/4 κούπας βούτυρο
5 μεγάλα αυγά
1/2 κούπα γάλα
1 βανίλια
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 κούπες κακάο
1/4 κουταλάκι σόδα
220 γρ. λευκή σοκολάτα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
1 κουτ.σ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμi.Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη για 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτηταΈπειτα προσθέτουμε το γάλα, τη βανίλια, το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και τα χτυπάμε για 3 λεπτά στη μεσαία ταχύτηταΑδειάζεται τη ζύμη σε ένα βουτυρομένο ταψί και ψήνετε για 1 ώραΒγάζουμε από το φούρνο ,αναποδογυρίζουμε , τυλίγουμε το φλουρί με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε μες στην βασιλόπιταΣε μία μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε την κρέμα λίγο πριν το σημείο βρασμού Απορύρουμε και προσθέτουμε το βούτυροΑπορύρουμε και προσθέτουμε το βούτυροΛιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν-μαρίΕνώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα Περιχύνουμε τη βασιλόπιτα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου