Βασιλόπιτα με φουντούκια, σοκολάτα

Υλικά:

100 γραμ. βούτυρο αγελάδος, τύπου Κερκύρας
150 γραμ. καλό ελαιόλαδο
2 φλυτζάνια ζάχαρη
5 αυγά
1/2 φλυτζάνι γάλα
ξύσμα και χυμό ενός μεγάλου πορτοκαλιού
2 κουταλιές καλό κονιάκ
2 βανίλιες
1 κουταλάκι μπέικιν
500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα χοντροσπασμένη
1 φλυτζάνι φουντούκια τριμμένα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα


Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο, το λάδι και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά μέχρι να ασπρίσουν.Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το γάλα, το χυμό, το ξύσμα, τις βανίλιες, το κονιάκ και το μπέικιν.Χτυπάμε λίγο μέχρι να ανακατευτούν καλά και προσθέτουμε το αλεύρι.Μόλις ενσωματωθεί όλο το αλεύρι στο μείγμα, ρίχνουμε τα φουντούκια και τη σοκολάτα και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Το μίξερ δεν μας χρειάζεται άλλο...Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο στρογγυλό ταψάκι (30-32 εκατοστά) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά περίπου.Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί, τρυπώντας την πίτα στο κέντρο με ένα μαχαίρι... αν βγαίνει καθαρό, η πίτα μας είναι έτοιμη!Την αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και την βγάζουμε από το ταψί. Την ακουμπάμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσει καλά.Μόλις κρυώσει, τη βάζουμε σε δίσκο τούρτας ή σε μια μεγάλη πιατέλα, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και την στολίζουμε όπως μας αρέσει...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου