Αλφαχορεσ (Afajores)

Υλικα:
Για 20 μπισκότα
100 γρ. νισεστέ
60 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
¾ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
30 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. κονιάκ
¼ κ.γ. απόσταγμα βανίλιας ή 1 βανίλια
Αλάτι
Για τη γέμιση:
Dulce de leche ή μαρμελάδα ή πραλίνα φουντουκιού
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτελεση:
Χτυπάμε τη μαργαρίνη στο μίξερ, και προσθέτουμε τη ζάχαρη, την οποία πρώτα έχουμε χτυπήσει στο μπλέντερ, ελάχιστο αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια ρίχνουμε την βανίλια, το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Κοσκινίζουμε το νισεστέ, το αλεύρι και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τη μαργαρίνη. Δουλεύουμε με τα χέρια μας, και προσθέτουμε λίγο νεράκι αν η ζύμη μας είναι πολύ σφιχτή ώστε η ζύμη μας να είναι μαλακή, αφράτη και να κολλάει λίγο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου