Μηλοπιτακια

Υλικα:

Για την ζύμη
250 ml ελαιόλαδο ή σογιέλαιο
125 ml κρασί λευκό
2 κ.σ. ζάχαρη
1 βανίλια
500 gr φαριναπ
Για την γέμιση
2 μήλα τριμμένα στον τρίφτη
1 κ.γ. κανέλα
30 ml κονιακ
120 gr ζάχαρη
1/2 κούπα καρύδια
1/2 κούπα σταφίδα
Εκτελεση:

Για την παρασκευή της ζύμης βάζετε όλα τα υλικά μαζί και τα δουλεύετε με το χέρι για 2-3 λεπτά ώστε η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ, την σκεπάζετε με μια μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.Για την γέμιση, τρίβετε τα μήλα και τα βάζετε σε ένα κατσαρολάκι ρίχνοντας και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα καρύδια και τη σταφίδα που τα ρίχνετε τελευταία, τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, στη συνέχεια το βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Παίρνουμε ένα μικρό κομματάκι ζύμης, το κάνουμε μπαλάκι στο χέρι μας και στη συνέχεια πιέζοντας το με την παλάμη μας το ανοίγουμε μέσα στην άλλη παλάμη,παίρνουμε ένα κουταλάκι από την γέμιση και το βάζουμε στην ζύμη, στη συνέχεια κλείνουμε τη ζύμη και το βάζουμε ανάποδα στο ταψί με τη λαδόκολλα και επαναλαμβάνουμε.Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-45 λεπτά.Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου