.Κρουασανάκια από σφολιάτα γεμιστά με μερέντα

Υλικά:

1 φύλλο σφολιάτας
1 αυγό
2 κ.σ. γάλα

μερέντα για γέμισμα

αλεύρι

Εκτέλεση:

Ανοίξτε το φύλλο σφολιάτας αν είναι πολύ χοντρό σε πάχος 2 με 3 χιλιοστά. Χρησιμοποιήστε έναν πλάστη και αλεύρι για να το κάνετε αυτό και προσπαθήστε να κρατήσετε το σχήμα όσο γίνεται πιο ορθογώνιο.Κόψτε το φύλλο σε τρίγωνα όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Για μικρά κρουασανάκια τα τρίγωνα θα πρέπει να είναι περίπου όσο το τρίγωνο που δημιουργείται όταν ενώνεται του δείκτες σας στις άκρες και του αντίχειρες σας στη βάση του καθενός. Για μεγάλα κρουασάν τα τρίγωνα θα πρέπει να είναι μεγαλύτερα.Αφού κόψετε τα τρίγωνα τεντώστε το κάθε ένα έτσι ώστε να γίνει πιο μακρόστενο (εγώ δεν μπορούσα να το κάνω γιατί η ζύμη μου δεν ήταν καλή). Πιάστε με το ένα χέρι τη βάση του τριγώνου και με το άλλο την κορυφή και τεντώστε προσεκτικά τα τρίγωνα χωρίς να σχιστούνε. Χτυπήστε το αυγό με το γάλα και σε κάθε μύτη των τριγώνων βάλτε λίγο από το μίγμα του αυγού.Τυλίξτε το κρουασανάκι από τη βάση προς την κορυφή με την κορυφή να είναι από κάτω στο τέλος. Τοποθετείστε τα κρουασανάκια σε ταψί φούρνου στρωμένο με χαρτί ψησίματος.Περάστε όλα τα κρουασανάκια με το μίγμα του αυγού για να πάρουν χρώμα στο ψήσιμο και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 με 25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.Για να τα γεμίσετε ζεστάνετε την μερέντα στο φούρνο μικροκυμάτων για να είναι πιο υγρή και χρησιμοποιώντας ένα κορνέ με πολύ λεπτή μύτη κάντε μία τρύπα στο κρουασανάκι και γεμίστε τα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου