Κοκκινιστό

Υλυκα:

1 κιλό μοσχάρι (εγώ χρησιμοποιώ χτένι, μπορείτε όμως αν δεν σας αρέσει το ζελέ να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε άλλο κομμάτι για κατσαρόλα)
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
2 φύλλα δάφνης
1 συσκευασία συμπυκνωμένης ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας (γενναια) πάστα ντομάτας (πελτέ)
Αλάτι-πιπέρι-Λάδι-μπαχάρι-κανέλλα γαρύφαλλο

Εκτελεση:

Κόβουμε το κρέας σε μικρές μπουκίτσες το στεγνώνουμε καλά και το τσιγαρίζουμε στο λάδι.Προσθέτουμε το κρεμύδι και το φέρνουμε και αυτό 2-3 βόλτες.Κατόπιν ρίχνουμε τον πελτέ και με τη βοήθεια της κουτάλας μας τρίβουμε και τον πάτο της κατσαρόλας να καθαρίσει από τυχόν κομματάκια κρέας που έχουν κολλήσει. Κατόπιν προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας, τα φύλλα της δάφνης, το χυμό ντομάτας και περίπου 1 ποτήρι νερό. Μόλις πάρει βράση το χαμηλώνουμε και το αφήνουμε να σιγοβράζει. Θέλει 1 1/2 ώρα αλλά γίνεται λουκούμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου